3 feb, 2019. Bussresa till Alicante!

Alltid lika spännande att åka buss i Spanien. Idag till Alicante. Den hjälpsamma damen på Campingen gav oss en turlista och talade om att hållplatsen vid Lidl affären hette La Marina.

Här fick vi sällskap av ett par från Skottland som skulle ta bussen till Torrevieja, alltså åt andra hållet, i förhållande till vår resa, konstigt tyckte vi och jämförde tidtabellerna. Inget stämde, men deras tabell var också den officiella som fanns på hållplatsen. Suck! Men så, prick kl 12, kom bussen. Vår buss! Skottarna fick vända och gå hem, ingen buss till Torrevieja förrän om en timme.

Alicante är en trevlig stad och vi njöt av en härlig 3-rätters lunch i solen.

En rundtur på stan med lite koll i alla stånden längs strandpromenaden och det var dags för hemresan.

Vår buss skulle gå kl 16 från busstationen. Vi hade bra koll och var på plats i god tid.  Steg på bussen och vill betala för 2 till La Marina. Chaffisen hade inte sin bästa dag, fräste åt oss att vi måste köpa biljett på station först. OK, 5 minuter till avgång, jag kutade iväg och Marianne stod kvar så att bussen inte skulle slinka iväg utan oss. Biljett köper man i en spansktalande apparat😡. Gick inte! Tjejen i informationen hänvisade mig till övervåningen, där det fanns bemanning i lucka 8. Full rulle uppför trapporna, pulsen på topp, 2 biljetter till La Marina. Ner igen, 100 meters tempo, fram till bussen ett par minuter över tiden. Chaffisen ännu surare. Vi vill stiga av vi Lidl säger jag. Chaffisen, numera högröd i fejset, röt till – Lidl är hållplatsen efter La Marina, ni får köpa en ny biljett! Kan jag inte betala mellanskillnaden till dig, frågar jag på min Svengelska, går inte säger han på Spanska. Vad gör man, nästa buss går om 2 timmar. Vi spelar dumma sa jag till Marianne, vi går på bussen och ser glada ut. Nu är bussen 5 minuter sen. Chaffisen kastade in backen, full gas. Rätt in i baken på en annan buss. PANG! Nu blev det riktig cirkus, vems var felet. Som tur var dök det upp en chef som medlade mellan stridstupparna och det hela verkade lösa sig. Vår buss, nu 10 minuter sen, drog i väg som en raket. Hastighetsbegränsningar eller rödljus, inga problem. Marianne och jag tog på säkerhetsbältet.

Bussen är fullsatt, ingen stiger av och Chaffisen blåser förbi den ena hållplatsen efter den andra. Så blir det plötsligt stopp, La Marina. Ingen går på, ingen går av. Chaffisen reser sig upp, gestikulerade mot oss, skrek La Marina. Generad reste jag mig upp och gick genom hela bussen, fram till herr Chaufför och frågade hur mycket det kostar att åka härifrån till Lidl. Nu behövde jag inte spela dum längre, kände mig utpekad, som om hela Spanien idiotförklarade mig. Ett svagt leende från Chaffisen när han sade 2,3 euro por favor.

 

2 reaktioner till “3 feb, 2019. Bussresa till Alicante!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s