Palindrom!

Märkligaste dagen på 909 år, ett äkta datum palindrom, 2020 02 02, senast det inträffade var 1111 11 11. Önska er något idag och allt går i uppfyllelse.

Ok vi önskade oss fint väder och en god resa till Benidorm. Nu är vi här, camping El Raco.Här fick vi en fin och solig plats, lugnt och stilla, betalar i förskott 250 kr natten med el. Lite dyrare än vanligt, men vi är ju i Benidorm.

Efter lunchen blev det en promenad ner till havet. Fullt av folk på stranden, soligt och gott, 23 grader varmt, härligt.

Ena sidan av Benidorm domineras av Engelska turister. Vår Camping ligger där. Inget fel på folket från England, kanske lite kaxiga och stökiga, men annars OK. Nu har dom ju också gjort slut med oss andra inom EU under parollen ”Make Britain great again”. Lite svårt att förstå vad som menas. Jag har letat i böckerna efter några stora saker, några stora uppfinningar eller livsavgörande forskning, som skett i England under de senaste 100 åren. Inte mycket att yvas över. Eller kanske man längtar tillbaka till kolonialherrarna tid. Men England ska helt klart ha beröm för åtminstone två saker, engelsk fotboll. Här är man bäst, visserligen inte så många engelsmän som är med och spelar, men man spelar i England, så det så. Sen har vi ölen, här är man världsbäst, inte bara smakmässigt utan framförallt i hur den serveras. En öl ska serveras i en Pint och inte i de små glasen som oftast används i Spanien. I Benidorm finns många Engelska pubar där man kan släcka törsten.

 

Lämna en kommentar