Besök i gruvan!

Idag hade vi bokat en guidad tur i Pulpi gruvan för att titta på världens näst största bergkristall. Turen började inte förrän 18:00 så vi hann med en golfrunda först. Marianne vilade så jag fick spela ensam, en Köpenhamnare med Ove och Lisa. Kul spel, chanslös mot Lisa, men hade Ove på gaffeln då han missade inspelet på hål 5. 150 meter till pinnen, uppför, ravinen framför.
Hål 10, normalt ett enkelt hål, men tufft utslag från gult, två raviner att gå över. Närmaste vägen är till vänster, ca 130 m carry. Min boll går för mycket till höger, träffar palmen där, goodbye.
Spö av Ove igen! Visserligen hårfint idag, men ändå.🥶 
Hur som helst en trevlig runda! Lärorikt att spela med Lisa, lugnt och fint.

Klockan 18 var det dags för besöket i gruvan. Samling utanför, alla lite spända, kanske nervösa. Inte varje dag som man beger sig några hundra meter in i berget och sedan 50 meter ner i underjorden.

Berget här är rikt på mineraler, järn, bly, silver m.m. Gruvbrytningen här var naturligtvis en viktig del i regionens ekonomi. Pulpigruvans silver finansierade stora delar av de Spanska krigen. Men nu är det inte mineralerna som är den stora grejen. Långt ner i gruvan, på 50 meters djup, hittades nämligen 1999 ett kristallschakt med världens näst största kristallsamlingar. Målet för dagen! Inte lätt att fotografera, fotoförbud inne i kristallgrottan. Men här en bild som visar den sista delen av mig och ingången in mot kristallen. Magiskt!

Naturligvis också en bild på mig efter titten.

Nu återstår bar en enkel promenad upp för spiraltrappans 140 steg och 500 meters hukande promenad ut mot friheten. Tack och lov för hjälmarna! Men

Lämna en kommentar